Blogg

13. apr, 2017

Vårvintern hos oss betyder blöta handskar, skor, ytterkläder, mössor och så vidare. Är man som vi ofta i stugan så torkar det bäst ovanför kaminen som ofta är varm. Jag har haft lite olika lösningar på torkanordningar men nu har jag tagit tag i saken och gjort en anordning med knoppbrädor av gamla plankor och grenar, fint och billigt. Vill du göra en egen?

 

 

 

 

Det här behöver du:
2 plankor (mina är 1m)
Grenar
Såg
Skruv
Skruvbeslag
Hängbläck
Kedja
2 Krokar
Skruvdragare
Sandpapper
Tumstock
Vattenpass

Så här gör du:
Såga av två plankor i önskad längd, mina är 1m och så har jag 10 knoppar på varje bräda. Såga önskat antal knoppar av grenarna, lägg ett litet snett sågsnitt så du får en liten vikel på knoppen. Mäta ut på plankorna så du får ett hyfsat jämnt mellanrum mellan knopparna. Förborra ett hål och håll knoppen på framsidan och sruva med skruv från baksidan med 2 skruvar. Sätt ihop plankorna i 90 graders vinkel och skruva även dit en krok. I de andra ändarna skruvar du fast ett hängbläck så de går att fästa i väggen. Det underlättar om ni är två stycken då den ska hängas upp. Ta ut ett önskat mått på hur högt upp du vill hänga knoppanordningen och skruva fast i väggen, använd gärna vattenpasset så du får den i lod. Sätt en krok ovanför hörnet och fäst kedjan från krok till krok. Färdig! 

Den här kan med fördel göras med rundstav och nya palnkor. Den kan även målas i önskad färg. 
Lycka till med torkningen :)

13. apr, 2017
29. mar, 2017

Jag saknade en fin lampa ovanför vår trapp ner till källaren, jag har länge sökt den perfekta belysningen... utan resultat, så jag fick allt göra den själv.

Jag använde mig av de saker jag hade hemma, jag provade ha lite kopparlampor för några år sedan, men det var inte riktigt min grej, så jag spraymålade helt enkelt om mina koppar lampor men Montana Golds färg Iron Curtain nr 7030, sen så hade jag redan kvisten hängande i trappen sedan i julas då jag hade mina pappersstjärnor i denna. Jag målade en lagomt lång (min är 2 meter) gren i vitt, monterade 2 krokar i taket och hängde upp grenen i fiskelina då jag ville ha den "svävande". Sen så lindade jag lamporna runt grenen och kopplade i ett vägguttag. Klart! Enkelt och billig lampa som fyller sin funktion perfekt!

29. mar, 2017