Blogg

19. maj, 2017

För att få lite höjd på sakerna i fönstret så tänke jag mig att en kubhylla skulle passa bra, för att få dom mått jag ville ha så fick jag allt göra en egen. Ett hyfsat lätt projekt som tog mig ungefär 30 minuter att göra, inkl målning :) 

Det här behöver du:
Plankor, mina är planhyvlade plankor med måtten 95x15
Såg 
Skruvdragare
Måttstock
Skruv och borr
Slippapper
Färg

Så gör du:
Såga till 4 bitar, mina mäter 50cm x 40cm. (2st 50cm och 2st 40cm), slipa till kanterna, för att inte träet inte ska spricka då du skruvar i skruvarna, är det klokt att förborra i sidorna på de som mäter 40cm. Skruva in skruvarna, totalt 12st, 3 i varje ända. Måla. klart!

19. maj, 2017
17. maj, 2017

Köpte idag några vanliga grå presentaskar som finns lite här och var, tex åhlens, lagerhaus, presentbutik. Tyckte dock att den skulle bli lite roligare med en liten skinnbit. 

Detta behöver du:
Presentbox, eller annan typ av förvaringslåda (omklädd skokartong kanske)
Skinnbit eller ett fint band
Sax
Linjal
Silvertejp

Så gör du:
klipp till önskad längd på skinnbiten, jag hade lite tunnare skinn så jag vek min dubbelt. Mäta ut mitten på locket och skinnbiten, fäst med silvertejpen. Klart! Ett pyssel som inte tar hela kvällen, och så får du en lite exklusivare förvaringsbox, bara en sån sak lixom :)

17. maj, 2017
10. maj, 2017

Det är ju rätt poppis med krukor i olika material. Av en blompåse från matvarubutiken fixar du lätt en fin kruka för dina växter. 


Du behöver:
En blompåste eller annat fint papper, tex omslagspapper eller tapetbit
Sax
Tejp
Kruka/vas
Snöre för dekoration (kan skippas om man vill)

Så gör du:
Klipp bort botten och klipp upp påsen i ena sidan, för att få en lite "skrynkligare look" knöla ihop påsen och släta sedan ut, rulla in krukan och sätt en tejp över skarven. Vik in kanterna under krukan och fäst med tejp. Klipp bort, om det behövs, så du har kvar ca 10cm på ovansidan. Vik ner kanten och stoppa in den mellan krukan och pappret. Det blir finast, tycker jag om man sparar ca 5 cm upptill så man inte ser själva krukan. Knyt om du vill ett snöre runt krukan. Klart :)